PROJECTORGANISATIE &-ADVIES
Clean Cooking Service
BlueMatch ontwikkelt (inter)nationaal circulaire en schaalbare projecten, die een bijdrage leveren aan een duurzame economie.

'Clean Cooking Service' (vanuit India). Dit project helpt arme mensen wereldwijd om schoon en rookvrij te koken. In lokaal opgezette units (fabrieken) werken de vrouwen uit de gemeenschap om betaalbare, rookvrije cookstoves te produceren en te distribueren. Deze hightech cookstove werd door BlueMatch speciaal ontwikkeld. Vanuit de units worden voorlichtings- en trainingsprogramma's georganiseerd en wordt gewerkt aan het leveren van biomassa brandstofpellets. Voor de Indiase vrouw betekent Clean Cooking een schone, lichte en rookvrije keuken. De kooktijd is veel korter en de kosten zijn laag. Bovenal hoeven er geen gevaarlijke en tijdrovende houtsprokkeltochten ondernomen te worden. De Indiase overheid subsidieert het gebruik van LPG. BlueMatch vindt het geen goed idee om fossiele energie te gebruiken die ook nog eens geïmporteerd moet worden. Onze methode is goedkoper in het gebruik èn 100% CO₂-neutraal; de biomassa brandstof in de vorm van pellets wordt lokaal gemaakt van landbouwafval van lokale boeren. Iedereen vindt dat het bereide voedsel goed smaakt!

MelmanProducties werkt momenteel aan de fondsenwerving en uitbreiding van het (internationale) netwerk voor BlueMatch om o.a binnen twee jaar mogelijk 9 andere units te kunnen openen. Alsmede een pilotonderzoek te realiseren naar de ontwikkeling van de juiste biomass pellets in 3 geografisch totaal verschillende gebieden.

Heeft u een mooi aanvullend idee, kunt u netwerkondersteuning bieden of heeft u een gouden ingeving voor financieringsmogelijkheden? Wij horen het graag!